Έως τις 31 Δεκεμβρίου έχουν προθεσμία οι περίπου 5,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2018. 

Τα ειδοποιητήρια έχουν αναρτηθεί στο gsis.gr και το σύστημα TAXISnet της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Η καταβολή των χρημάτων πρέπει να γίνει το αργότερο έως τις 31 Δεκεμβρίου, είτε με φυσική παρουσία σε κάποιο υποκατάστημα τραπέζης - ΕΛΤΑ, είτε μέσω e-banking.

Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν πινακίδες πρέπει να υποβάλουν δήλωση ακινησίας και να καταθέσουν τις πινακίδες του οχήματος στην εφορία ως τις 31 Δεκεμβρίου 2017. Επειδή ωστόσο η καταληκτική ημερομηνία είναι Κυριακή, όσοι θέλουν να καταθέσουν τις πινακίδες τους, θα πρέπει να το κάνουν έως την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου

Τα τέλη κυκλοφορίας παραμένουν αμετάβλητα συγκριτικά με πέρυσι, και οι φορολογούμενοι αναμένεται να καταβάλουν ακριβώς το ίδιο ποσό με αυτό που πλήρωσαν τον Δεκέμβριο του 2016.Εκείνοι που δεν θα πληρώσουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας θα καταβάλουν πρόστιμο ίσο με την αξία τους. 

Το τιμολογιακό πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούν τα οχήματα ανάλογα με το έτος που πρωτοκυκλοφόρησαν είναι:-από 22 ευρώ έως 1.230 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν έως το 2000-από 22 ευρώ έως 1.260 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά μεταξύ του 2001 και του 2005-από 22 ευρώ έως 1.380 ευρώ για τα οχήματα που βγήκαν πρώτη φορά στους δρόμους τα 2006 έως 2010

Για όσα οχήματα κυκλοφόρησαν μετά την 1η Νοεμβρίου του 2010, τα τέλη θα υπολογιστούν με βάση τα επίπεδα των ατμοσφαιρικών ρύπων που εκπέμπουν: από 0,9 ευρώ ώς 3,72 για κάθε γραμμάριο διοξειδίου άνθρακα που εκπέμπουν μεσοσταθμικά στην ατμόσφαιρα.

Leave a comment

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.