Απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετά από δύο σερί ανοδικές μέρες στα ταμπλό.

 

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,01% στις 810,67 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 7,5 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,06% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.136,19 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 0,46% στις 973,73 μονάδες.

 

Από τη Δευτέρα (11/9), όταν και ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε στις 800 μονάδες, υπήρξε μια μικρή αντίδραση η οποία τον επανέφερε στις 811 μονάδες χτες, ενδοσυνεδριακά, αλλά η αγορά με κάθε ευκαιρία δείχνει την αδυναμία της να ανατρέψει πλήρως το αρνητικό κλίμα που κυριαρχεί γύρω κυρίως από τον τραπεζικό κλάδο, αλλά και την οικονομία γενικότερα.

 

Εξαίρεση αποτελεί η Attica Bank, η οποία μετά το τριήμερο sell off, που της στοίχισε περί το 38% της αξίας της, σήμερα ανακάμπτει με κέρδη 15,62%. Εξαίρεση και η Λάμδα, η οποία παραμένει εγκλωβισμένη με τις εξελίξεις στο Ελληνικό, υποχωρώντας σήμερα κατά 2,58%.

 

Τα πρόσημα στο υπόλοιπο ταμπλό είναι ευμετάβλητα, με το θετικό να υιοθετούν μέχρι στιγμής οι Πειραιώς, Εθνική, ΑΔΜΗΕ, Μυτιληναίος, Motor Oil, ΓΕΚ Τέρνα και Eurobank, και το αρνητικό οι Βιοχαλκο, Τιτάν, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Aegean, Jumbo, ΕΕΕ, ΟΠΑΠ, Folli Follie και Σαράντης.

 

Leave a comment

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.