Ζούμε και μεγαλώνουμε στην εποχή των social media, που σημαίνει για πολλούς πως αν κάτι γραφτεί και αναπαραχθεί ή μόνο αναπαραχθεί στα social media, είναι άτυπος νόμος.

Δηλαδή αν αύριο το πρωί γραφτεί πως η Ζητουνιάτη έχει τρία μάτια και οχτώ χέρια και αναπαραχθεί και από άλλους πενήντα, στο τέλος η ελληνική κοινότητα των social media και κατασυνέπεια ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας θα πειστεί πως η Ζητουνιάτη είναι έτσι.

Ανεξάρτητα αν αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Όμως ο Έλληνας δεν έχει μείνει στην αναπαραγωγή ή διαστρέβλωση γεγονότων μέσω των social media.Θεωρεί πως μπορεί να "ανεβάζει" και να "κατεβάζει" κυβερνήσεις, μέσω ενός πληκτρολογίου, πίσω από έναν υπολογιστή. Να εκλέγει και να διαγράφει ανθρώπους από ή σε κόμματα, μην σας πω να καθοδηγεί και τον πρωθυπουργό, για το τι θα πει.

Η παράνοια των social media ήρθε για άλλη μια φορά στην επιφάνεια με το θέμα, του υιού Τραγάκη.

Για να βάλουμε όμως τα πράγματα σε μία σειρά.

Ο Παναγιώτης Τραγάκης, για την ύπαρξη του οποίου πολλοί ενημερώθηκαν προ ολίγων ωρών, είναι ο υιός του Γιάννη Τραγάκη, διδάκτωρ πολιτικός μηχανικός και πατέρας 5 παιδιών. Μέχρι εδώ όλα καλά, μην σας πω και αδιάφορα για το μέσο Έλληνα με τα προβλήματά του. Βγαίνει λοιπόν ο πατέρας Τραγάκης και λέει μια χαζομάρα. Σεβόμενη την ηλικία του και την πολιτική του εμπειρία, αυτό που δήλωσε στα Παραπολιτικά ήταν μια χαζομάρα, με την οποία προσέβαλε και τον εαυτό του αλλά και τον γιο του.

Παίρνουν τη δήλωση οι κατέχοντες έναν λογαριασμό στα social media, και ως αδέκαστοι όλοι, αρχίζουν να τον κρίνουν και να τον κατακρίνουν. Γίνεται ένας κακός χαμός .

Μερικές ώρες μετά ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανακοινώνει το αυτονόητο. Ποιό; Ότι κόβει από τα ψηφοδέλτια τον υιό Τραγάκη, ο οποίος όμως ουδέποτε μέχρι σήμερα είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, μην σας πω ότι ούτε καν, πως είναι στην φάτσα δεν ξέρουμε οι περισσότεροι .

Από την άλλη, ο πατέρας Τραγάκης που έκανε τη δήλωση και ανακοίνωσε την θέληση του, πιέζοντας κατά αυτόν τον τρόπο και τον υιό Τραγάκη, μένει στην θέση του.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας "τιμωρεί" τον υιό Τραγάκη για την δήλωση του πατέρα του. Κοινώς αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα.

Ο Παναγιώτης Τραγάκης, ο υιός Τραγάκη, που μέσα σε λίγες ώρες μάθαμε την ύπαρξή του, δεν θα μας πει ποτέ αν όντως ήθελε να είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στην Β' Πειραιά.

Αλλά να μιλήσουμε τώρα και λίγο σοβαρά.Σε ποιο ακριβώς όργανο της Β' Πειραιά πριν το Μητρώο, ίσως ακόμη και τώρα, θα κατέθετε υποψηφιότητα ο υιός Τραγάκη και θα την απέρριπταν;

Αν ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έπρεπε και όφειλε να επιπλήξει κάποιον μήπως αυτός θα έπρεπε να ήταν ο βουλευτής που έκανε την δήλωση, δηλαδή ο πατέρας Τραγάκης;

Μήπως, ο Πρόεδρος όφειλε να σηκώσει το τηλέφωνο και να πάρει τον αρχαιότερο βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου, εκλεγμένο επί 13 συνεχόμενες φορές και να του ζητήσει να προχωρήσει σε μια διορθωτική δήλωση;

Αν φυσικά, έχει λάβει χώρα αυτό το τηλεφώνημα και ο πατέρας Τραγάκης δεν προέβει σε καμία διορθωτική δήλωση, μήπως θα έπρεπε να ζητηθεί, από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, άμεσα ή παραίτηση του ιδίου;

Και για να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας και επειδή η οικογενειοκρατία ζούσε, ζεί και θα ζει και θα βασιλεύει, όσο και να θέλουμε ή και να θέλουν οι νέοι πολιτικοί να την πατάξουν, και σωστά πράττουν, προφανώς ο υιός Τραγάκης θα ήθελε να "κληρονομήσει" την έδρα του πατέρα του και προκατόχου του στην Β' Πειραιά.

Δεν το γνωρίζω από κάπου , το εικάζω απλά.

Η ανακοίνωση όμως, του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δεν θα περιλάβει στα ψηφοδέλτια της παράταξης του, στις επερχόμενες εκλογές τον υιό Τραγάκη, αν κάποια στιγμή έρθει σε αντίθεση με την πρόταση της τοπικής οργάνωση Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας, αναρωτιέμαι το τι θα συμβεί.

Και τελικά αν συμβεί, θα δούμε για ακόμη μια φορά, μια εσωκομματική ρήξη στην γαλάζια παράταξη;

Τα social media έχουν καντήσει αστεία, πολλές φορές και γελοία. Μερικές φορές έχουν πολύ πλάκα, άλλες φορές έχουν και ενδιαφέρον , καμία όμως φορά και το τονίζω, τα social media δεν έχουν υπάρξει ούτε φυσικά θα υπάρξουν ποτέ θετικά εργαλεία για την οποιαδήποτε πολιτική εξέλιξη. Αν μπορούσε κάποιος να τα περιγράψει, θα τα περιέγραφε σαν το καφενείο από την ελληνική ταινία "Τζένη, Τζένη", που όλοι στήριζαν τον Γκόρτζο τον έπεισαν ότι θα βγει, αλλά τελικά ψήφισαν τον Μαντά .

Η μόνη τους επιτυχία λοιπόν, είναι πως θα δούμε το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Β' Πειραιά μετά από 44-45 χρόνια περίπου χωρίς το ιστορικό όνομα Τραγάκη. 

Η ιστορία θα κρίνει αν αυτή η κίνηση ήταν μια κίνηση που πραγματικά, άλλαξε σελίδα στην "πολιτική ιστορία" της Ελλάδος ή ήταν μια κίνηση εγωισμού και ανώφελης επίδειξης δυνάμεως του Προέδρου της, που θα κοστίσει στην γαλάζια παράταξη.

 

Leave a comment

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.