Δεν έχω βρει την ευκαιρία να σχολιάσω το θαυμάσιο κι εξαντλητικά πολυσυλλεκτικό, ερευνητικό ινφογραφικό του Bloomberg (κλικ εδώ) που ιχνηλατεί το δαιδαλώδες δίκτυο των συμφερόντων του Ντόναλντ Τραμπ ανά τον πλανήτη. Το δημοσίευμα ενημερώνεται διαρκώς με νέους συνδέσμους σε άρθρα από διακεκριμένα κι έγκυρα μέσα ενημέρωσης, και είναι, θα έλεγα, πόνημα αναφοράς για όποιον παρακολουθεί τις ύποπτες υποθέσεις και δοσοληψίες του προέδρου των ΗΠΑ, όπως αυτές εξέρχονται απ’ το σκοτάδι στο φως.

 

Συνάμα, να υπενθυμίσω εδώ το άλλο ινφογραφικό αναφοράς που καθημερινώς καταγράφει κι ανασκευάζει τους ψευδείς ισχυρισμούς του Προέδρου Τραμπ, πόνημα της ομάδας της The Washington Post (κλικ εδώ).

 

Πολύ γρήγορα διαπίστωσα πως μέχρι να μελετήσω τα στοιχεία που προστέθηκαν σε μια μέρα, είχαν ήδη προστεθεί κι άλλα πολλαπλάσια, ώστε χωρίς τέτοια φιλότιμα ινφογραφικά να χάνει ο δόλιος ο derivative αρθρογράφος τη μπάλα.

 

Για μιαν εισαγωγή, αν και κάπως ξεπερασμένο, ρίξτε μια γρήγορη ματιά στο σχετικά ευσύνοπτο ινφογραφικό του Politico για τους δεσμούς του Τραμπ με το Κρεμλίνο (κλικ εδώ). Συνδιάστε το με το μικρό σε έκταση αλλά ενημερωμένο ινφογραφικό του Fortune (κλικ εδώ) για τις πιο σημαντικές εξελίξεις στην έρευνα εις βάρος του Τραμπ σχετικά με την (ενδεχόμενη) συμπαιγνία του με τους Ρώσους.

 

Εάν όμως ψάχνετε κάτι στο ίδιο κλίμα που διαρκώς ενημερώνεται και είναι διεξοδικότατο, στραφείτε πάλι στην The Washington Post (κλικ εδώ).

 

Καθημερινά ενημερωμένο ινφογραφικό με δεκάδες υπερσυνδέσμους θα βρείτε όσον αφορά τους δεσμούς Ρωσίας και Τραμπ από τον Στήβεν Χάρπερ εδώ, και σε τίτλους ανά ημέρα καταχώρησης εδώ. Όπως θα διαπιστώσετε, το συγκεκριμένο πόνημα καλύπτει και τις εξελίξεις των ερευνών, τόσο του ειδικού συμβούλου Μπομπ Μύλλερ όσο και των επιτροπών του Κογκρέσου.

 

Καλή σας εξουθένωση!

Leave a comment

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.