Είναι περίπου μια ώρα τώρα που έσκασε η είδηση πως ο Πρόεδρος Τραμπ δήλωσε -- άραγε θα ισχύει η δήλωσή του κι αύριο το πρωί; -- ότι προσβλέπει να καταθέσει με μεγάλη προθυμία στον ειδικό ανακριτή Ρόμπερτ Μύλλερ που ερευνά την υπόθεση της πιθανής συμπαιγνίας Κρεμλίνου και της δικής του προεκλογικής εκστρατείας το 2016 αλλά κυρίως την ενδεχόμενη παρεμπόδιση της Δικαιοσύνης απ' τον Πρόεδρο, όταν ο τελευταίος απέλυσε τον τέως Διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόουμυ που ερευνούσε αυτήν ακριβώς την ρωσική ανάμιξη, απόλυση που έφερε την υπογραφή του Τραμπ με την επίνευση του Σέσσιονς (διαβάστε εδώ). Μάλιστα ο Τραμπ είχε δηλώσει τότε σε τηλεοπτική του συνέντευξη, λίγες μέρες μετά, πως η απόλυση Κόουμυ οφειλόταν ακριβώς σ' αυτήν την έρευνα του επικεφαλής του FBI.

 

Η δήλωση αυτή έρχεται μόλις δυο μέρες μετά την αποκάλυψη των The New York Times (διαβάστε εδώ) πως η ανακριτική ομάδα του Μύλλερ ήδη έλαβε κατάθεση απ' τον Τζεφ Σέσσιονς, τον υπουργό Δικαιοσύνης του Τραμπ, το πρώτο εν ενεργεία στέλεχος της κυβέρνησης Τραμπ δηλαδή που καλείται απ' την ανακριτική ομάδα Μύλλερ να καταθέσει. Ο Σέσσιονς είναι γνωστός για την αδύναμη μνήμη του, όπως τουλάχιστον προέκυψε κατά την κατάθεσή του ενώπιον της Γερουσίας προ καιρού, όμως αυτές οι αμνησίες κάπως εξαφανίζονται όταν καταθέτει κανείς ενώπιον ανακριτών που διεξάγουν ποινική έρευνα.

 

Ο Τραμπ, διαβόητος για τις μεταβαλλόμενες θέσεις του, τη δημιουργική του φαντασία, τις υπερβολικές και φαιδρές του διατυπώσεις, και την αποστροφή του απέναντι στην ακριβολογία και την ίδια την αλήθεια, ίσως να βρεθεί προ εκπλήξεων εάν όντως βρεθεί να καταθέτει στον Μύλλερ και μάλιστα ενόρκως (διαβάστε εδώ). Πολύ πιο ικανοί χειριστές του λόγου, άλλωστε, όπως ο Μπιλ Κλίντον, δεν απέφυγαν το ψέμα και τις αντιφάσεις όταν βρέθηκαν σε ανάλογα συμφραζόμενα. Οψόμεθα.

Leave a comment

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.