Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανεβαίνοντας στο βήμα του 11ου Συνεδρίου έκανε λόγο εξ αρχής για μι8α φιλελεύθερη και συντηριτική παράταξη, τη ΝΔ. 

Άκρα κατηγορηματικός απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σήκωσε το γάντι απέναντι στην κυβέρνηση, χαρακτηριστικά από την αρχή της ομιλίας του είπε: "όσοι ψήφισαν εμάς το 2015, είναι σήμερα υπερήφανοι! Ενώ όσοι ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ τότε, σήμερα ντρέπονται!"

 

Καθόλη τη διάρκεια της ομιλίας του, κράτησε υψηλούς τους τόνους της αντιπαράθεσης λέγοντας :"Κάνουν στο ΣΥΡΙΖΑ το σταυρό τους – όσοι κάνουν το σταυρό τους - μη χάσουν πολύ παραπάνω, από τις 10-15 μονάδες που χάνουν δημοσκοπικά .Γιατί οι νέες περικοπές που ψήφισαν, είναι ακόμα μπροστά, οι νέοι φόροι που έβαλαν, είναι ακόμα μπροστά, οι πλειστηριασμοί, είναι ακόμα μπροστά. Η απροθυμία τους να εφαρμόσουν όσα ψήφισαν, είναι μπροστά. Και η κατακραυγή του κόσμου, του κόσμου που ξεγέλασαν, είναι παντού γύρω τους και τους στοιχειώνει"

 

Λόγο έκανε όμως με πολύ σκληρή κριτική απένατι στην κυβέρνηση και για το μεταναστευτικό " Πρέπει να ασκήσουμε πιο συντηριτικές πολιτικές  ταυτόχρονα, σε ό,τι αφορά την Ασφάλεια, το Νόμο και την Τάξη, το κλείσιμο των εξωτερικών συνόρων και την αντιμετώπιση των κυμάτων λαθρομετανάστευσης. Όταν σφράγιζα τα σύνορα της χώρας και άνοιγα την Αμυγδαλέζα, κάποιοι στην Ευρώπη μου γκρίνιαζαν τότε. Τώρα που ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και άνοιξε τα σύνορα να περάσουν εκατομμύρια λαθρομετανάστες - που μας τους εμφάνιζαν αρχικά ως πρόσφυγες - πολλοί στην Ευρώπη διαμαρτύρονται, και μας ζητούν να φυλάξουμε τα σύνορά μας. Είναι οι ίδιοι, που γκρίνιαζαν προηγουμένως - όταν εμείς τα φυλάγαμε αποτελεσματικά... Και σήμερα διαπιστώνουν, πως μπροστά στην Κόλαση που επικρατεί στα hot spots, η Αμυγδαλέζα ήταν;Ξενοδοχείο Πολυτελείας! Τώρα το κατάλαβαν κι εκείνοι. Μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το κατάλαβε ακόμα."

 

Στη συνέχεια μίλησε για την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, τονίζοντας οτι ήταν ένα τεράστιο διπλωματικό λάθος, λέγοντας  οτι αυτά που είπε ο Τούρκος πρόεδρος όχι μόνο τα πίστευε αλλά βρήκε και πρόδφορο έδαφος από την κυβέρνηση Τσίπρα για να τα πει. 

 

Κλείνοντας την ομιλία του τόνισε οτι χρειάζεται εσωκομματική ενότητα  γιανα έρθει και η ελπίδα για την ανάπτυξη, την δικαιοσύνη, για αξιοπρέπεια.

"Για μιαν Ελλάδα υπερήφανη, όπως της αξίζει... Αυτές είναι οι υποθήκες και οι αξίες της Παράταξής μας..."

Leave a comment

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.