Τα αόρατα θύματα των πυρκαγιών

Ουδεμία αναφορά έγινε από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης για τα ζώα που κατοικούν στο δάσος, για τα αδέσποτα ζώα ή για τους σκύλους που είναι δεμένοι σε χωράφια, αυλές και ταράτσες. Πολλά εξ αυτών βρήκαν τραγικό θάνατο, κάηκαν κυριολεκτικά ζωντανά. Ελάχιστες οι εξαιρέσεις, όπως η Lifo, επέλεξαν να αναφερθούν σε αυτά τα πλάσματα.

 

Στην φωτογραφία βλέπετε έναν αδέσποτο σκύλο τρομοκρατημένο με εγκαύματα από την φωτιά στο Μικροχώρι Αττικής, ένα αθώο πλάσμα σε απόγνωση για το οποίο ενδιαφέρθηκαν ελάχιστοι. Σίγουρα, η ανθρωπινη ζωή είναι μείζονος σημασίας, αυτό όμως δε σημαίνει ότι τα ζώα πρέπει να πεθαίνουν καταδικασμένα. 

 

Χθες, δεκάδες φιλόζωοι ενδιαφέρθηκαν, μετέφεραν και φιλοξένησαν αδέσποτα ζώα και ζώα από καταφύγια ή ακόμη και σπίτια. Ωστόσο, υπάρχουν πάρα πολλά ζώα, πολλές εκατοντάδες ζώα, τα οποία κινδυνεύουν. Αν έχετε δεμένο ζώο λύστε το και απομακρύνετέ το, σε περίπτωση που βρείτε δεμένο ή εγκλωβισμένο ζώο φροντίστε για την ασφάλειά του. Η κλινική Κυανούς Σταυρός της κυρίας Ταπούτη στη Νέα Λάμψακο (Πολυτεχνείου 1) είναι ανοιχτή για όσα ζώα χρειάζονται βοήθεια από την φωτιά, είτε έχουν εισπνεύσει καπνό είτε για πιο βαριά περιστατικά. Και είναι ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ. Αν χρειαστεί κάποιο ζώο νοσηλεία θα παραμείνει στην κλινική. 

 

Η μάχη της πυροσβεστικής συνεχίζεται στο Μετόχι, το Μικροχώρι, το Βαρνάβα και το Γραμματικό. Σύμφωνα με το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, η νύχτα κύλησε κυρίως με αναζωπυρώσεις σε όλη την έκταση της τεράστιας πυρκαγιάς και ιδίως προς την πλευρά του Καπανδριτίου, τις οποίες αντιμετώπισαν ικανοποιητικά οι δυνάμεις πυρόσβεσης. 

Σχόλια (3)

 • anon
  Anonymous (χωρίς επαλήθευση)

  Συγχαρητήρια που το αναδείξατε.

  Αυγ 16, 2017
 • anon
  trudie yoshino (χωρίς επαλήθευση)

  Stop cruel hunting

  Αυγ 17, 2017
 • anon
  Diane (χωρίς επαλήθευση)

  Another case in point. Fence your yard - don't chain your animals! They are helpless to defend themselves in cases of dangers.
  We have no idea in which country this occurred but this applies to animal owners all over the world. CHAINS allow abuse !!! Chains SHOW abuse. CHAINED Animals have been found starving and left without water - some dead, others near dying.

  Αυγ 17, 2017

Leave a comment

Plain text

 • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
 • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
 • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.