Τα ξαναλέμε στους μπαξέδες...

   Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες

   τρεις του Σεπτέμβρη να περνάς

   και τσικουδιά στους καφενέδες

   τα παλικάρια να κερνάς

 

Είμαι σίγουρος ότι αν ο υπέροχος Μάνος Ελευθερίου,  ήξερε ότι οι στίχοι του αυτοί,  θα γινόταν ο ύμνος του πλέον διεφθαρμένου κια καταστροφικού για τη χώρα πολιτικού κόμματος, θα προτιμούσε να μην τους γραψει ποτέ.  Κι εντάξει αυτό είναι ιστορία. Και ως ένα κάποιο βαθμό, αποδόθηκε δικαιοσύνη με την καταφρόνια, στην οποία έχει περιπέσει το ‘’κίνημα’’ του ΠΑΣΟΚ. Βέβαια υπάρχουν οι αμετανόητοι  κι οι καιροσκόποι. Αμετανόητοι είναι όσοι είχαν ‘’φτιαχτεί’’, ευνοηθεί από το κόμμα ή εκμεταλλευτεί την εξουσία του. Καιροσκόποι είναι όλοι αυτοί, που συσσωρεύονται να σκυλέψουν το πτώμα, το οποίο  το κρατάνε άταφο οχτώ χρόνια τώρα, ταριχευμένο κι αποκρουστικό, η Φώφη, ο ένας και ο άλλος. Ο πλέον αδίστακτος αλλά και γελοίος συνάμα, είναι ο τύπος που πρωθυπουργεύει. Το έχει καταλάβει,  από τα γενοφάσκια του με τη πολιτική ασχολείται, άλλη δουλειά δεν έμαθε να κάνει,  ότι τα ψωμιά του στο φουρνο του ΣΥΡΙΖΑ, θα μείνουν για άλλα δύο χρόνια  προς κατανάλωση. Άλλωστε ο Κυριάκος δεν βιάζεται.

 

Στο χρόνο αυτό θα μετέλθει κάθε μέσου για να ξανακερδίσει την εξουσία.  Θα γίνει υπέρμαχος των επενδύσεων και του κεφαλαίου, ήδη άρχισε τα φλερτ με βίζιτες στα σπίτια τους, θα υποσχεθεί διορισμούς σε καθε πικραμένο και πεινασμένο, θα ρίξει δίχτυα, τρύπια βέβαια, προς τους καταχρεωμένους στις τράπεζες  και θα θυμίσει το κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, ανεξάρτητα αν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα στήνουν χορό στο διαδίκτυο, το πολύ πολύ να βαλει τον ‘’Ρουβίκωνα’’ να ρίξει καμιά ιστοσελίδα τράπεζας, θα ξαναυποσχεθεί κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, δέκατη τρίτη και δέκατη τέταρτη σύνταξη, θα δώσει ιθαγένειες και διαβατήρια σε καθε λαθρομετανάστη, θα  ‘’κουνηθεί’’ και λίγο στους Ευρωπαίους για να θυμίσει πόσο τσαμπουκάς  και πόσο παραλίγο θα έσκιζε τα μηνμόνια, με ένα νόμο και ένα άρθρο, θα χορέψει τσιφτετέλι αλλά όχι πεντοζάλη τις αγορές και κυρίως θα ψαρεύει από δω κι από κει  νούμερα, για να μη πω άλλη λέξη, εμπαίζοντας τους.

 

Γιατί τι άλλο ήταν αυτός ο ξαφνικός έρωτας  του Τσε Αλέξις προς τον Ανδρέα του κινήματος; Εμπαίζει, κοροιδεύει, τους βγάζει την γλώσσα κι όλο υπάρχουν ηλίθιοι που  θα τσιμπήσουυν.  Άλλωστε πρώτο το ΠΑΣΟΚ είχε ανακαλύψει τη φράση ΠΑΣΟΚ και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις. Να που τώρα οι άλλες δημοκρτικές δυνάμεις ζητούνε τα ρέστα τους. Ο Πινόκιο, ο μεγαλύτερος ψεύτης πολιτικός, ο μέγιστος καιροσκόπος, ντεμέκ κομμουνιστής, τους παίζει και τους εμπαίζει ψαρεύοντας στα θολά απόνερα τους.

       

Δοξάστε τον Έλληνες, κι ας ξαναπάμε τώρα στους  μπαξέδες  να μαζέψουμε χόρτα μαζί με τον επαναστάτη της πορδής!

      

Κι αν μπορείτε, φυσικά υγιαίνετε!

Leave a comment

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.