Το όπλο που καπνίζει;

Το McClatchy έβγαλε την είδηση προχθές Πέμπτη (διαβάστε εδώ) ότι το FBI και η διωκτική ομάδα του Ειδικού Ανακριτή Ρόμπερτ Μύλλερ, που διεξάγουν την ποινική έρευνα για την πιθανή συμπαιγνία του Τραμπ και της προεκλογικής του εκστρατείας με παράγοντες του Κρεμλίνου το 2016, επιχειρούν να διευκρινίσουν εάν ένας άνθρωπος του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο τραπεζίτης Αλιεξάντρ Παρφύριεβιτς Τόρσιν (Алекса́ндр Порфи́рьевич То́ршин) χρησιμοποίησε την National Rifle Association ώστε να διοχετεύσει χρηματικά ποσά στην καμπάνια του προέδρου του 2016.

 

Η National Rifle Association (NRA) είναι ένας πανίσχυρος παράγων του δημόσιου βίου των ΗΠΑ. Το lobbying της Εθνικής Ένωσης Όπλων είναι αμάχητο, ανεβάζοντας και κατεβάζοντας συντηρητικούς αιρετούς άρχοντες με την επιρροή και την χρηματοδότησή του σε όλες τις βαθμίδες αιρετών αξιωμάτων, από την τοπική αυτοδιοίκηση, τους σερίφηδες, δικαστές, εισαγγελείς, έως τους πολιτειακούς κι ομοσπονδιακούς βουλευτές και γερουσιαστές, και φυσικά τους προέδρους των ΗΠΑ. Πολύ απλά, εάν δεν σε θέλει η NRA, δεν μπαίνεις καν στις λίστες του κόμματος.

 

Η NRA έχει ήδη αποκαλύψει πως δαπάνησε $30 εκατομμύρια υποστηρίζοντας τον Τραμπ, το μεγαλύτερο ποσό που έχει δωρίσει μέχρι τώρα για κάποιον προεδρικό υποψήφιο. Η σύνδεση της NRA με το συντηρητικότερο τμήμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος αλλά και Ακροδεξιότερων ακόμα σωματείων και πολιτικών κομμάτων είναι εμφανής σε κάθε δημόσια εκδήλωσή τους.

 

Ο Τόρσιν, που ενδέχεται να διοχέτευσε μυστικά τις παράνομες δωρεές στην εκστρατεία του Τραμπ—παράνομες διότι προέρχονταν από εξωτερική δύναμη—τελεί ήδη υπό εξέταση από τις Ισπανικές Αρχές για ξέπλυμα μαύρου χρήματος προερχόμενο από προσόδους του ρωσικού οργανωμένου εγκλήματος, εκλεκτή πηγή πλουτισμού για τον Τραμπ—ζήτημα στο οποίο έχω αναφερθεί σε πρόσφατα άρθρα μου εδώ στο Editorsall.gr (διαβάστε εδώ κι εδώ). Ο εν λόγω Ρώσος εθεάθη μάλιστα να συνομιλεί με τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, τον μεγάλο γιο του προέδρου, σε μιαν εκδήλωση της NRA το 2016.

Leave a comment

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.