Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προέτρεψε τη Δευτέρα το Τελ Αβίβ να σταματήσει τις "απόπειρες κατοχής" των παλαιστινιακών εδαφών, υπονομεύοντας τη δυνατότητα μιας λύσης μεταξύ των δύο κρατών.

 

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην πρωτεύουσα της Άγκυρας μετά από συνομιλίες με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, ο Ερντογάν δήλωσε ότι μια ειρηνική επίλυση της κρίσης "θα είναι επωφελής και για τους Ισραηλινούς".

 

"Όπως είδαμε σε πρόσφατα περιστατικά, δεν υπάρχει κανένα όφελος για κανέναν στην αύξηση της έντασης. Ως Τουρκία είμαστε πάντα έτοιμοι να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες για την αναζωογόνηση της ειρηνευτικής διαδικασίας. Το κλειδί για την επιτυχία είναι η προστασία των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων", δήλωσε ο Ερντογάν.

 

Επανέλαβε την επίσημη θέση της Τουρκίας ότι η πορεία προς τη μόνιμη ειρήνη ήταν η πραγματοποίηση ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

 

Επίσης, ο πρόεδρος της Τουρκίας δεσμεύτηκε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για την αναγνώριση της Παλαιστίνης σε όλες τις διεθνείς πλατφόρμες.

Leave a comment

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.