Η φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (2017), έχει μία ιδιαιτερότητα. Όλοι οι Πολιτικοί Αρχηγοί έχουν 1ο θέμα στην ατζέντα τους την Ιδιωτική Επιχειρηματικότητα. Προφανώς όλοι οι Κρατιστές των Κομμάτων διαβάζουν τις εκθέσεις, αντιλαμβάνονται ότι οι δείκτες και τα νούμερα λένε την αλήθεια όταν μπορεί κάποιος να τα διαβάσει και να τα ερμηνεύσει σωστά.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Μεταρρυθμιστής Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε κάνει «σημαία» του την ενίσχυση της Ιδιωτικής Επιχειρηματικότητας με ταυτόχρονη συρρίκνωση του Κράτους με ταυτόχρονη λειτουργία μίας Συντεταγμένης Πολιτείας και ενός Παραγωγικού Δημοσίου, προς όφελος των Πολιτών της χώρας.  Είναι αδιαμφισβήτητο αυτό διότι είχε ειπωθεί λίγες μέρες πριν την εκλογική εσωκομματική διαδικασία για Πρόεδρο της ΝΔ τον Γενάρη του 2016. Με αυτές τις κεντρικές Πολιτικές θέσεις κέρδισε την Αρχηγία και σε αυτήν πορεύεται δημιουργώντας το Μητρώο Αξιολογημένων Στελεχών με ταυτόχρονο άνοιγμα στην Κοινωνία και την Αγορά.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας βλέποντας την δημοσκοπική καθίζηση, τα προβλήματα με τους δανειστές, οι οποίοι σκληραίνουν την στάση τους, την πιθανή υποχρέωση υπογραφής 4ου Μνημονίου, προκειμένου να κλείσει η τελική εκταμίευση της 2ης αξιολόγησης αλλά και της 3ης σύντομης Αξιολόγησης, αρχόμενης εντός των επομένων ημερών και λήγουσα το ερχόμενο καλοκαίρι του 2018, ψάχνει να βρει λύσεις. Τα έσοδα καταρρέουν, ο ΕΦΚΑ έχει σημαντικές ελλείψεις εισπράξεων, ακόμη και οι δόσεις των φόρων εισοδήματος δεν πληρώθηκαν από το 35% των πολιτών. Η κόπωση είναι γενική, η ψυχολογία καταρρακώνεται από την έναρξη των Ηλεκτρονικών Πλειστηριασμών.

 

Οι Οίκοι Αξιολόγησης όμως έκαναν μία έστω μικρή αναβάθμιση της θέσης της χώρας, τα στοιχεία δείχνουν μία αναιμική Ανάπτυξη, η χώρα έκανε μία δειλή, πλην «στημένη» έξοδο στις αγορές με ιδιαίτερα ακριβό επιτόκιο. Όλοι ψάχνουν να καταλάβουν τι συμβαίνει. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι η Ιδιωτική Επιχειρηματικότητα, μετά το Shock της λαίλαπας ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, προσπάθησε να βρει τρόπους αντίστασης και να κάνει νέα πλάνα αντιμετώπισης της κατάστασης, ψάχνοντας ρεαλιστικές λύσεις, αφήνοντας τα κλάματα για τους Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά βελτιώνουν κάπως τους δείκτες, ερήμην της Κυβέρνησης.

 

Η κατάσταση έδειξε ότι ο Τουρισμός και η Πρωτογενής παραγωγή στηρίζεται αποκλειστικά στην Ιδιωτική προσπάθεια. Η Ελληνική παραγωγή και μεταποίηση, όχι μόνο ανθίσταται αλλά αναπτύσσεται κόντρα στο γενικό κλίμα, εκμεταλλευόμενη τις δυνατότητες εξαγωγών. Οι Επώνυμες Ελληνικές Παραγωγικές και Μεταποιητικές Επιχειρήσεις, κατάφεραν να βγουν στις  αγορές πριν από το Κράτος και δανείστηκαν με πολύ χαμηλά επιτόκια της τάξης του 3%, όταν η αντίστοιχη Κρατική δανειοδότηση έγινε με επιτόκιο άνω του 5% σωρευτικά.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας, αντίθετα, και μαζί με όλη την Ηγετική Ομάδα, ήταν σαφέστατα κατά κάθε Ιδιωτικής πρωτοβουλίας, των ελεύθερων επαγγελματιών, την ελεύθερη λειτουργία της αγοράς. Η Αριστερή Μαρξιστική Ιδεολογία, θέλει το Κράτος – Κόμμα να ελέγχει τα πάντα, επιζητεί την γενική φτωχοποίηση του λαού, γιατί έτσι ελέγχεται ευκολότερα. Έτσι έκλεισαν με συνοπτικές διαδικασίες 400.000 μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες, παρέδωσαν 100.000 μπλοκάκια, δημιουργήθηκε μία στρατιά 1.200.000 μακροχρόνια ανέργων της Ιδιωτικής αγοράς, προς όφελος του Κομματικού στρατού που ελέγχει κάθε λειτουργία του Κράτους και των Υπηρεσιών. Υπερφορολόγηση, κατασχέσεις, Νόμος Κατρούγκαλου που μετέτρεψε τις ασφαλιστικές εισφορές σε έξτρα φορολόγηση και βέβαια αυτή η άθλια Βαρουφάκεια κίνηση του ελέγχου Κεφαλαίων μέσω των Capital Controls

 

Η σκληρή πραγματικότητα όμως έδειξε του Αλέξη Τσίπρα ότι οι λεονταρισμοί, οι εμμονές, οι ιδεοληψίες δεν καταλήγουν θετικά. Το τέλος είναι να αγανακτεί ο λαός, να χάνουν την εμπιστοσύνη τους οι άνθρωποι της αγοράς, να γίνονται πιεστικοί οι δανειστές, βλέποντας τα διαρκή παιγνίδια διατήρησης της Εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, κωλυσιεργώντας κάθε προσπάθεια επιτυχούς ολοκλήρωσης των Μεταρρυθμίσεων και της μετάβασης στην ομαλότητα.

 

Βλέποντας το κακό που έρχεται, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την ανάγκη φιλοτιμία και άρχισε να πλησιάζει τους Επιχειρηματίες. Ξεκίνησε από τον Παπαστράτο, προσπαθώντας να προσεταιρισθεί, ως δική του επιτυχία, την νέα επένδυση των 300.000.000 ευρώ. Όχι μόνο απέτυχε, αλλά όλοι ενθυμήθηκαν την περιβόητη ερώτηση προς τον σημερινό εκπρόσωπο τύπου Κο Τζανακόπουλο, αν τους δουλεύει ο Παπαστράτος, όταν του ανακοίνωσε την επιθυμία της επένδυσης το 2014, όταν ακόμη ήταν αντιπολίτευση. Δεύτερη προσπάθεια ήταν με το HUB των Start Ups αλλά και εκεί φάνηκε η γύμνια της Αριστερής Πολιτικής, όταν έγινε γνωστό ότι το ΕΣΠΑ και ο Αναπτυξιακός ουσιαστικά δεν χρηματοδοτούν. Ταυτόχρονα ο Κος Φλαμπουράρης έκανε την Μνημειώδη δήλωση για το πακέτο Γιουνκέρ, το οποίο είναι επίσης παγωμένο, διαψεύδοντας μάλιστα τον Κο Χαρίτση, λέγοντας: «αυτά τα πράγματα θέλουν Business Plans, δουλειά, κεφάλαια, κέρδη. Ποιος να ασχοληθεί»; Τέλος ήταν η παρουσία στην Apivita, του «συντρόφου» Κου Κουτσιανά, η οποία πουλήθηκε σε Ισπανική πολυεθνική. Εκεί ο Κος Τσίπρας έκανε άλλη μία Μνημειώδη δήλωση: η Apivita πήγε καλά διότι ο Ιδιοκτήτης δεν είχε ως αυτοσκοπό το Κέρδος, αλλά την Κοινωνική προσφορά!!! Αλλά και σε αυτό ήλθε 2ος. Το είχε πρωτοπεί ο «σύντροφος» του Κώστα Λαλιώτη, Πέτρος Κωστόπουλος, όταν έγινε Ιδιοκτήτης της IMAKO, λέγοντας: «όταν φύγαμε με τον σύντροφο Κώστα Λαλιώτη από τον Βόλο ήμασταν Αριστεροί Ιδεολόγοι. Τότε είχαμε μία απέχθεια για τους Επιχειρηματίες με λεφτά. Τώρα που έγινα Δημιουργικός, κατάλαβα ότι ο Επιχειρηματίας χαίρεται την δημιουργία και την παραγωγική διαδικασία παράλληλα με την δύναμη της κοινωνικής θέσης. Τα λεφτά έρχονται σε 2η μοίρα».

 

Έτσι λοιπόν ο Αλέξης Τσίπρας ανεβαίνει το Σάββατο στην Θεσσαλονίκη για να πει το Νέο αφήγημα της Κυβέρνησης του. Την υποστήριξη της Κυβέρνησης του στην Ιδιωτική Επιχειρηματικότητα, χωρίς βέβαια να κάνει καμιά προσπάθεια να εξευμενίσει όλους αυτούς τους ταλαιπωρημένους επιχειρηματίες με κάποιες έστω βελτιώσεις σε Νόμους ΚΥΑ και άλλες εφαρμογές νόμων που ταλαιπωρούν τις επιχειρήσεις, την Απασχόληση, την χρηματοδότηση τους. Ταυτόχρονα ΔΕΝ μπορεί να ελέγξει Ιδεολογικά τους Υπουργούς της Κυβέρνησης του, οι οποίοι εξακολουθούν να αντιδρούν σε οτιδήποτε έχει σχέση με την ικανοποίηση δικαίων αιτημάτων της Επιχειρηματικότητας, εμμένοντας σκληρά στις Ιδεοληψίες και Εμμονές τους.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας ελέγχει μόνο τις καρέκλες της Εξουσίας. Ποιος λοιπόν λογικός άνθρωπος της Επιχειρηματικότητας θα πιστέψει αυτή την φορά τον φίλο μας τον «ψεύτη»; Κανένας.

Leave a comment

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.